Musiikkiviikkojen etkoilla Selloduo Varonen

Selloduo Varonen

Tämänvuotisten Oulaisten Musiikkiviikkojen etko-konsertti ”Kontrasteja & kohtaamisia” järjestetään keskiviikkona 30.6. klo 18 Oulaisten seurakuntakodissa osana kesän 2021 Kesäillan sävelet -konserttisarjaa

Esiintyjinä on Selloduo Anna-Maaria ja Olli Varonen. Ohjelmistossa on mm. kansanmusiikkia eri puolilta Eurooppaa, wieniläisklassisia makupaloja sekä Anna-Maaria Varosen omia sovituksia selloduolle.

Varoset itse kertovat illan konsertista seuraavasti:
”Esiintymässä on yksi maamme aktiivisimmista klassisista yhtyeistä; Selloduo Anna-Maaria & Olli Varonen. Varoset ovat toimineet selloduona jo 21 vuotta ja satojen kotimaisten esitysten lisäksi duo on konsertoinut Ruotsissa, Unkarissa, Tsekissä, Espanjassa, Senegalissa ja Virossa. Myös radio- ja TV-esiintymisiä duolla on ollut mm. Ruotsissa ja Unkarissa.

Yksi elämän tärkeimpiä asioita minulle ovat kohtaamiset toisten ihmisten kanssa” toteaa Anna-Maaria. ”Musiikki on mitä luontevin kohtaamisen väline ja olemmekin Ollin kanssa onnellisessa asemassa siksi, että musiikki on suonut mahdollisuuden kohdata mitä erilaisimmissa tilanteissa mielenkiintoisia ihmisiä niin yksilöinä kuin yleisöryhminäkin.”

Nyt käsillä olevassa konsertissa kohtaavat myös monet muut asiat kuin paikalla olevat ihmiset. Kohtaamme musiikin siivin eri kulttuureja, aikakausia, tyylisuuntia…” Olli pohdiskelee.

Konsertin ohjelmisto onkin rikas ja tarjoaa varmasti mieleenpainuvia elämyksiä; unkarilainen ja suomalainen kansanmusiikki on vahvasti esillä, samoin Kataloniasta tulevat kansansävelet. Wieniläisklassikoilta kuulemme ainakin Mozartin ja Schubertin raikkaita säveliä.”

Tiedustelut:
Tuula Aitto-oja
Puh. 0444793239