Ohjelma

IDA ELINA

Oulaisista lähtöisin oleva popkanteletar on tehnyt kanteletta tunnetuksi sekä Suomessa että maailmalla jo 10 vuoden ajan ja sen kunniaksi laulaja-lauluntekijä julkaisee syksyllä 2022 uuden albumin Capital Letters sekä lähtee 10-vuotiskiertueelle.

Popkanteletar on saanut työstään tunnustuksina Evento Awards Vuoden Esiintyjä -palkinnon, Vuoden Kantele -tunnustuksen, radioiden Vuoden Joululevy -palkinnon, sekä lisäksi hän on voittanut  1. kansainvälisten kantelekilpailujen ammattilaissarjan. Tuoreimpana tunnustuksena Ida Elina on TOYP Suomi Vuoden Nuori Menestyjä 2021 -yleisöäänestyksen voittaja.

AIKA: sunnuntai 30.10.2022 klo 18
PAIKKA: Merkuriussali, Kosteenkatu 1

Liput 25 / 20 €


KESKI-POHJANMAAN KAMARIORKESTERI
solistina sopraano Virva Puumala

Kansainvälisesti tunnetuimpiin suomalaisorkestereihin kuuluva Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri vierailee jälleen Oulaisten Musiikkiviikoilla. Solistina on raahelaislähtöinen, vuoden 2019 Lappeenrannan laulukilpailun voittanut sopraano Virva Puumala, joka laulaa konsertissa ooppera-aarioiden lisäksi tunnettuja Sibeliuksen, Merikannon, Kuulan ja Melartinin yksinlauluja. Orkesterin ohjelmiston säveltäjänimiä ovat Carl Philipp Emanuel Bach, Edward Grieg ja Jean Sibelius.

AIKA: tiistai 1.11.2022 klo 19
PAIKKA
: Merkuriussali, Kosteenkatu 1

Liput 25 / 20 €


GRIO (FR, FIN)

Riemastuttava GRIO eli Grand Imperial Orchestra kuuluu ranskalaiseen jazzskenen huippuihin. Tämä pienoisbigband yhdistää omaperäisesti laaja-alaista jazzin osaamista, afrikkalaisia rytmikudoksia ja polyfonioita sekä hypnoottisia syklejä. Sen värikästä ilmaisua siivittävät kaksi saksofonistia, joiden soitinvalikoimaan kuuluvat lähes kaikki saksofoniperheen jäsenet, kaksi trumpetistia, yksi pasuunisti, vahva groovaava komppi sekä Suomen ykköspianisteihin kuuluva Aki Rissanen.

Aki Rissanen (piano), Gérald Chevillon (basso-, tenori- ja sopraanosaksofonit), Damien Sabatier (baritoni-, altto- ja sopraninosaksofonit), Antonin Leymarie (rummut), Joachim Florent (basso), Simon Girard (pasuuna), Fred Roudet (trumpetti, torvi), Aymeric Avice (trumpetti, torvi)

AIKA: torstai 3.11.2022 klo 19
PAIKKA
: Merkuriussali, Kosteenkatu 1

Liput 25 / 20 €


HAAPAVEDEN KAMARIORKESTERI & HakoBrass

joht. Janne Jääskelä & Timo Hannula
sol. Anniina Kontkanen ja Jussi Vilkuna, huilu

Emilia Lappalainen, viulu
Anu Mattila, sopraano ja Sirpa Kurra, altto

Vuonna 1985 perustetun Hakon soittajat ovat Jokilaaksojen ja Ylivieskan musiikkiopistojen ja Jokihelmen opiston entisiä ja nykyisiä oppilaita, opettajia sekä ammattilaisia muualta Suomesta. Hako on suuren yhteistyön tulos: soittajia on lähes kaikista Kala-ja Pyhäjokialueen kunnista!

AIKA: sunnuntai 6.11. klo 16
PAIKKA
: Oulaisten kirkko, Oulaistenkatu 57

Ohjelma 25 €


”HARMO JA MINÄ”
Petri Kumela ja Vesa Vierikko

Klassisen kitaran taituri Petri Kumela ja näyttelijälegenda Vesa Vierikko ovat tehneet yhdessä upean kauniin ja herkän näyttämöteoksen ”Harmo ja minä”. Sen pohjana on espanjalaisen Nobel-kirjailija Juan Ràmon Jiménezin ihmisyyttä, elämää ja luontoa rakastava runollinen proosa ”Platero y yo”. Kirja kertoo Jiménezin ja hänen aasinsa Plateron kokemuksista, joissa kirjailija uskoo aasille mietteensä, tunteensa ja huomionsa elämästä pienessä Moguerin kotikylässä eteläisessä Andalusiassa. Kirjaan ihastunut italialainen säveltäjä Mario Castelnuovo-Tedesco sävelsi siihen kertojalle ja kitaralle teoksen ”Platero y yo, Op. 190”. Lopputulos on lämmin ja täyteläinen mestariteos.

AIKA: keskiviikko 9.11.2022 klo 19
PAIKKA
: Merkuriussali, Kosteenkatu 1

Liput 20 €


MAKUJA JA MUSIIKKIA Balkan-teemalla
musiikista vastaa Teija Niku

Makuja ja musiikkia -iltojen teema vaihtelee vuosittain. Tänä vuonna makumatka suuntautuu Balkanille.

Teija Niku on haitaritaiteilija, jonka erityisosaamista ovat pohjoismainen ja balkanilainen kansanmusiikki. Nikua on luonnehdittu loistavan melodiantajun omistavaksi säveltäjäksi ja kekseliääksi sovittajaksi, jonka laulava ja teeskentelemätön soittotyyli nousee teknisen suorittamisen yläpuolelle.

AIKA: perjantai 11.11.2022 klo 19-22
PAIKKA
: Koulutuskeskus JEDU, Oulaisten toimipiste, Oulaistenkatu 7

Liput 50 € (tilaisuus on K-18)


DIANDRA

Koe ainutlaatuinen iltapäivä upeaäänisen Diandran ja hänen akustisen yhtyeensä kanssa!

Konsertti toteutetaan puoliakustisella kokoonpanolla, johon kuuluvat Diandran lisäksi pianisti-laulaja Emmi ja viulisti-laulaja Deidre. Diandra soittaa konsertissa myös itse viulua.

Huikeaääninen laulaja on yksi Suomen valovoimaisimmista naisartisteista. Diandra tuli alun alkaen yleisölle tutuksi mm. Tähdet, tähdet -ohjelmasta, sittemmin lukuisista muista tv-ohjelmista ja konserteista. Unohtamatta Idols-voittoa, jonka kautta upea laulajatar ponnahti suureen julkisuuteen. TV-esiintymisten, kahden soololevyn ja joululaulu-albumin lisäksi Diandran upeaa ääntä on kuultu myös mm. Mikael Gabrielin, Uniikin sekä Cheekin hittisingleillä.

Diandran kappaleet ovat soineet niin Spotifyssa kuin YouTubessakin yhteensä useita kymmeniä miljoonia kertoja. Myös fyysiset levyt ovat alusta asti tehneet kauppansa, tuoden mm. molemmista pitkäsoitoista kultalevyt.

Diandra (laulu, viulu)
Deirdre (laulu, viulu)
Emmi (piano, laulu)

AIKA: lauantai 12.11. klo 16 (kesto n. 60 min)
PAIKKA
: Yläkoulun sali, Oulaistenkatu 58

Liput 35 / 30 €


PIIRPAUKE

Musiikkiviikkojen isänpäivän konsertissa nähdään legendaarinen instrumentaalibändi Piirpauke, joka yhdistelee musiikissaan kansanmusiikkia, jazzia ja progressiivista rockia. Satoja konsertteja ympäri maailmaa pian 50 vuotta tehnyt bändi palaa alkuaikojen kvartettikokoonpanoon ja esittää klassikoita vuosien varrelta. Piirpaukessa on vuosien saatossa soittanut kymmeniä koti- ja ulkomaisia muusikoita. Sen ainoa alkuperäisjäsen on jo pitkään ollut yhtyeen johtohahmona tunnettu Sakari Kukko.

Ennen konserttia on mahdollista nauttia täytekakkukahvit isänpäivän kunniaksi klo 15 alkaen hintaan 5 € / hlö!

AIKA: sunnuntai 13.11.2022 klo 16 (kesto noin 90 min)
PAIKKA
: Merkuriussali*, Kosteenkatu 1

Liput 25 / 20 €

* Huom, konserttipaikka! Painetussa esitteessämme oli virheellistä tietoa. Konsertti ja täytekakkukahvit järjestetään Merkuriussalissa!


ANSSI KELA

Anssi Kela ei suurelle yleisölle esittelyjä kaipaa. Kela nousi ensimmäisen kerran julkisuuteen Pekka ja Susi -yhtyeessä. Kelandebyyttialbumi Nummela on yksi Suomen myydyimpiä kotimaisia albumeja. Uransa aikana Kela on myös säveltänyt ja sanoittanut kappaleita muille artisteille, toiminut sessiomuusikkona ja tuottajana sekä soittanut useissa eri kokoonpanoissa. Hänet on palkittu viidellä Emma-palkinnolla, muun muassa vuonna 2019 Erikois-Emmalla.

AIKA: tiistai 15.11.2022 klo 19 (kesto noin 90 min)
PAIKKA: Yläkoulun sali, Oulaistenkatu 58

Liput 35 / 30 €


SVÄNG

Huuliharppukvartetti Sväng on asettanut uudet standardit huuliharppumusiikille sekä ohjelmistollaan että omintakeisella instrumenttien käytöllään. Noin 18 vuoden kansainvälinen ura on ihastuttanut sekä yleisön että huuliharpun ammattilaiset ympäri maailman. Yhtyeen omat sävellykset vakuuttavat taiturillisuudellaan ja viihdyttävyydellään, ja repertuaarillaan Sväng on osoittanut, että tämän ulkoisesti vaatimattoman instrumentin mahdollisuudet ovat rajattomat.

Sväng on julkaissut uransa aikana useita albumeita niin omaa kuin klassista musiikkia. Yhtyeen musiikissa kytkeytyy saumattomasti yhteen taiteellisesti kunnianhimoinen musiikki ja äkkiväärä perikaurismäkeläinen huumori.

Muusikot Eero Turkka, Eero Grundström, Tapani Varis ja Jouko Kyhälä

Pasi Leino on jäänyt yhtyeestä ansaitulle ”varhaiseläkkeelle” hiljattain ja matalien äänien takaa bassohuuliharpun ääreltä löytyy Tapani Varis.

AIKA: keskiviikko 16.11.2022 klo 19
PAIKKA
: Merkuriussali, Kosteenkatu 1

Liput 25 / 20 €


ARPPA

Vilpittömällä musiikillaan hurmaava Arppa on kovassa nosteessa oleva artistitulokas. Arpan musiikki on ajatonta ja tekstit kuin liikkuvaa kuvaa.

Arppa on haalinut ympärilleen sukupolvensa hurmaavimmat soittoniekat, minkä ansiosta hänen tunnelmallisten tekstien ympärille on rakentunut kaunis ja eheä äänimaailma sekä energinen improvisaatioon perustuva live-elämys vailla vertaansa.

Arpan yhtyeessä vaikuttavat muusikot Ville-Veikko Airaniemi, Antti Ahoniemi sekä Okko Saastamoinen. Yhtyeen levyttäessä mukaan astuu Väinö Karjalainen tuottajan roolissa.

AIKA: perjantai 18.11.2022 klo 19
PAIKKA
: Merkuriussali, Kosteenkatu 1

Liput 25/20  €


FREIJA & Oulaisten Suuri Lapsikuoro

Freija ilahduttaa konsertillaan kaikenikäisiä kuulijoita! Yhtyeen musiikki perustuu ajattomiin tarinoihin ja säveliin, jotka uusien tulkintojen myötä heräävät uuteen eloon. Yhtyeen neljä jäsentä ovat pitkän linjan kansanmuusikoita, jotka ovat toimineet yhdessä vuodesta 2005 lähtien.

Freija on tullut tunnetuksi omasta soundistaan joka perustuu ilmavaan instrumentaatioon, hivelevään laulusoundiin ja tarttuvaan svengiin. Kaikki yhtyeen jäsenet laulavat ja soittavat useita soittimia. Freija tunnetaan myös kansanmusiikkilähtöisestä lastenmusiikistaan. Yhtye on esiintynyt ympäri Suomen konserttisaleissa, festivaaleilla, klubeilla, kouluissa, päiväkodeissa, palvelutaloissa, sekä TV2:n lastenohjelmissa.

Freijan kanssa lavalle nousee Oulaisten Suuri Lapsikuoro! Suuri lapsikuoro on ollut mukana Oulaisten Musiikkiviikkojen lastenkonsertissa jo vuodesta 2014 lähtien.

Arto Anttila (basso, sopraanosaksofoni, laulu), Maija Karhinen-Ilo (laulu, haitarit, nokkahuilut, kantele), Matti Laitinen (kitarat, mandoliinit, laulu), Lassi Logrén (viulu, nyckelharpa, laulu)

AIKA: lauantai 19.11.2022 klo 15 (kesto noin 60 min)
PAIKKA
: Yläkoulun sali, Oulaistenkatu 58

Liput 10 €


TRIO LAURIALA-LATVALA-YLÖNEN

Trio Lauriala-Latvala-Ylönen aloitti konserttitoimintansa keväällä 2007. He ovat konsertoineet eri puolella Suomea, ja esittäneet mm. Sibelius-Akatemian konserttisarjassa kaikki Beethovenin pianotriot. Trio on levyttänyt Alba Recordsilla sekä tehnyt radionauhoituksia.

Musiikkiviikot päättävän konsertin ohjelmassa Oulaisissa kuullaan
Ludwig van Beethovenia, D. Sostakovitsia ja F.Mendelssohnia.

Konsertissa on väliaika.

Risto Lauriala (piano), Tero Latvala (viulu), Marko Ylönen (sello)

AIKA: sunnuntai 20.11.2022 klo 14
PAIKKA
: Merkuriussali, Kosteenkatu 1

Liput 25 / 20 €