Ohjelma

Markku Aro

MARKKU ARO & DIESEL

Karismaa, charmia, useita hittejä ja mieleenpainuvaa esiintymistä! Markku Aron suosio on kestänyt läpi vuosikymmenten ja hänen äänensä tunnetaan takuuvarmasti kaikkialla. Pitkään uraan mahtuu lukematon määrä hittejä ja hän on edelleen yksi maamme suosituimmista miesartisteista.

SUNNUNTAINA 31.10.2021 klo 19
YLÄKOULUN SALI, Oulaistenkatu 58

Liput 30 €


He kävelivät rinnan - Virpi Räisänen

HE KÄVELIVÄT RINNAN

Tämä konsertti tuo yhteen teoksia Outi Tarkiaiselta (s.1985) ja Jean Sibeliukselta (1865-1957), kahdelta säveltäjältä, joita kansainvälisen menestyksen lisäksi yhdistää vahva suhde pohjolan luontoon. Konsertissa kuullaan kantaesitys Tarkiaisen Naarasäiti-laulusarjan mezzosopraano-kamarimusiikkiversiosta. Esiintyjäjoukkoa tähdittää yksi kysytyimmistä suomalaisista mezzosopraanoista Virpi Räisänen sekä Kokkola-kvartetti.

TIISTAINA 2.11.2021 klo 19
MERKURIUSSALI, Kosteenkatu 1

Liput 25 € / 20 €


Elena Mindru Finnection

ELENA MINDRU FINNECTION

Elena Mindru Finnection ja puolalainen huippuviulisti Adam Baldych lähtevät syksyllä levynjulkaisukiertueelle. Tarjolla on eurooppalaisen jazzin kärkeä ajankohtaisella ympäristöteemalla. Uusi levy julkaistaan kokonaisuudessaan elokuun lopulla.

Pianisti Tuomas J. Turunen vastaa uusista sävellyksistä yhdessä Mindrun kanssa. Kansainvälistä lisäarvoa albumille tuo puolalainen viulistivirtuoosi Adam Baldych.

TORSTAINA 4.11.2021 klo 19
MERKURIUSSALI, Kosteenkatu 1

Liput 20 €


Stabat Mater

STABAT MATER

Pyhäinpäiväviikonloppuna kuullaan Musiikkiviikoilla yksi barokkikauden tunnetuimpia teoksia, Giovanni Battista Pergolesin Stabat Mater, hyvin tunteikas ja syvyyksiä luotaava sävellys. Stabat Mater on lyhenne sanoista Stabat mater dolorosa eli seisoi äiti tuskissaan. Teos kertoo Jeesuksen äidin kärsimyksestä poikansa ristin äärellä. – Säveltäjä Pergolesi kuoli vain 26-vuotiaana. Hän viimeisteli Stabat Mater-teoksensa kuolinvuoteellaan. – Sopraanosolistina laulaa oopperalaulaja, musiikin maisteri Päivi Kantola ja alttosolistina oopperalaulaja, musiikin tohtori Margareta Haverinen. Kuoro-osuuksista vastaa musiikkineuvos Tapani Tirilän johtama Naiskuoro Välke ja säestystehtävissä ovat viulupedagogi Sinikka Ala-Leppilammen valmentama Oulunsalo Ensemble sekä urkutaiteilija Elias Niemelä. Naiskuoro Välke ja Elias Niemelä täydentävät ohjelmaa myös omilla numeroillaan.

SUNNUNTAINA 7.11.2021 klo 14
MERKURIUSALI, Kosteenkatu 1

Huom, muutos konserttipaikassa

Ohjelmat 20 €


Mokoma

MOKOMA

Mokoma kuuluu maan eturivin metallibändeihin. Yhtyeen trash-metalliin nojaava materiaali on saavuttanut suuren yleisön ja Mokoma kuuluukin rock- ja metallifestivaalien päälavojen vakionimiin. Yhtyeen laulaja ja kappaleiden sanoittaja Marko Annala osaa kuvata runollisesti ja tarkkanäköisesti ihmisen elämän kulkua niin, että yhtyeen musiikki on löytänyt paljon ystäviä myös varsinaisen metallimusiikin yleisön ulkopuolelta.

KESKIVIIKKONA 10.11.2021 klo 19
YLÄKOULUN SALI, Oulaistenkatu 58

Liput 30 € / 25 €


Samuli Putro

SAMULI PUTRO

Samuli Tapani Putro on yksi Suomen menestyneimmistä lauluntekijöistä. Menestyksekkään Zen Cafe yhtyeen lopetettua Putron sooloura starttasi moderniksi klassikoksi nousseella Elämä on juhla -albumilla. Liuta menestysalbumeita on johdattanut raahelais-lähtöisen Putron yhdeksi suomalaisen lauluntekijäkaartin kärkinimistä.

Putro tunnetaan vaatimattomuudestaan sekä tavallisille ihmisille suunnatusta musiikistaan, joka kertoo aivan tavallisista ihmisistä. Putro ei ole kiinnostunut tähteydestä, vaan hän haluaisi mieluummin tulla tunnetuksi kuolemattomana ajattoman musiikin tekijänä.

TORSTAINA 11.11.2021 KLO 19
MERKURIUSSALI, Kosteenkatu 1

Liput 30 € / 25 €


Henry Ojutkangas, Makuja ja musiikkia

MAKUJA JA MUSIIKKIA
teemana Amerikka

Illan musiikista vastaa Henry Ojutkangas.

Makuja ja musiikkia -iltojen teemat ovat vaihdelleet vuosittain Suomen maakunnista Euroopan eri maihin. Tänä vuonna makumatka suuntautuu Amerikkaan. Illan musiikista vastaa Henry Ojutkangas. Akustisesti soolona esiintyvä Henry on suosittu esiintyjä monenlaisissa tilaisuuksissa. Kitaralla ja huuliharpulla itseään säestäen hän on hyvä tunnelman luoja monipuolisella ohjelmistollaan.

PERJANTAINA 12.11.2021 KLO 19
Koulutuskeskus JEDU, Oulaisten toimipiste (ent. Rapu-yksikkö), Oulaistenkatu 7

Liput 50 € (Huom, lipunmyynti alkaa 6.10.2021 klo 16 KoronaGalleriassa)


Pirttilahti Tango Experience

PIRTTILAHTI TANGO EXPERIENCE

Pirttilahti Tango Experience on ainutlaatuinen tango-orkesteri koko Euroopassa. PTE:n musiikilliset juuret ovat yhtä aikaa syvällä Buenos Airesin kortteleissa ja suomalaisessa sielunmaisemassa. Orkesteri soittaakin argentiinalaisten tangoklassikoiden ja Astor Piazzollan teosten lisäksi myös omia suomenkielisiä sävellyksiään. Orkesteria johtaa kansainvälisen bandoneonkilpailun voittaja ja Vuoden Harmonikkataitelijana palkittu Sami Pirttilahti. PTE:n solisteina laulavat upeaääninen tenori Harri Kaitila ja hurmaava Jonna Pirttijoki, joilla on poikkeuksellinen kyky tulkita tangoa koko tunneskaalalla. Voimakas, herkkä, röyhkeä ja hauras – tätä kaikkea on Pirttilahti Tango Experience.

LAUANTAINA 13.11.2021 KLO 17
MERKURIUSSALI, Kosteenkatu 1

Liput 25 € / 20 €


Erin

ERIN

Ihastuttava Erin lähtee tulevana syksynä mittavalle konserttisalikiertueelle. 10 vuotta hunningolla -juhlakiertue juhlistaa Erinin kymmenvuotista soolouraa. Kiertueella kuullaan kappaleita myös syksyllä julkaistavalta uudelta albumilta.

Erinin uusin single Niinku koko ajan ilmestyi huhtikuussa 2021 ja se nousi suoraan radioiden soittolistoille sekä Spotifyn kuunnelluimpien kappaleiden joukkoon. Niinku koko ajan seuraa toukokuussa 2020 ilmestynyttä paluusingleä Yhtenä sunnuntaina, josta tuli nopeasti yksi maamme soitetuimmista kappaleista ja myös kaikkien radioiden soitetuin biisi.

KESKIVIIKKONA 17.11.2021 klo 19
YLÄKOULUN SALI, Oulaistenkatu 58

Liput 30 € / 25 €


VILDA

VILDÁ

VILDÁn musiikki on uniikki yhdistelmä mystisiä joikuja, svengaavia rytmejä ja improvisaatiota. Vaikutteita ammennetaan saamelaisten vahvasta yhteydestä luontoon, nykypäivän popmusiikista sekä suomalaisesta kansanmusiikista. Hildá Länsmanin vaikuttavat joiut ja Viivi Maria Saarenkylän ilmeikäs harmonikka luovat dialogin, joka tempaisee kuulijan matkalle pohjoisen tuntureille, Saamenmaan tuulien tuiverrukseen.

Hildá Länsman  – joiku, laulu, kehärumpu
Viivi Maria Saarenkylä  – harmonikka, efektit

TORSTAINA 18.11.2021 KLO 19
MERKURIUSSALI, Kosteenkatu 1

Liput 20 €


Mutaveijarit

MUTAVEIJARIT &
Oulaisten Suuri Lapsikuoro

Muikea ja veikeä lastenmusiikkiyhtye Mutaveijarit vie kuulijansa mutaisille matkoille ja jännittäville vesireiteille! Mutaveijarit on tunnettu energisestä lavaesiintymisestään ja useita eri musiikkityylejä yhdistelevistä mukaansatempaavista lauluistaan, joita kuuntelevat mielellään niin lapset kuin aikuisetkin. Uusi albumi “Nyt mennään!” (2019) palkittiin lastenmusiikin Jellonagaalassa Vuoden lastenlevynä ja on vuoden 2020 Emma-ehdokkaana lastenmusiikkikategoriassa. Mutaveijareiden esikoislevy “Ympäri ämpäri!” (2016) oli niin ikään Emma-ehdokas ja se on myös palkittu Varhaisiän Musiikinopettajien kunniamaininnalla.

LAUANTAINA 20.11.2021 klo 16
YLÄKOULUN SALI, Oulaistenkatu 58

Liput 10 €


Lauluyhtye Brevis

LAULUYHTYE BREVIS

Lauluyhtye Brevis on perustettu vuonna 2012 Mukatševon kaupungissa Taka-Karpatiassa. Ukrainan Karpaattien alue on kuvankaunista seutua keskiaikaisine linnoineen ja omintakeisine värikkäine kansanperinteineen. Brevis on seitsemän lahjakkaan nuoren naisen ja miehen a cappella -ryhmä. Yhtyeelle on ominaista laulannan kaunis sointi, moniäänisyys, hienostunut musiikillinen tyylitaju, erinomainen ammattimaisuus ja mestarillinen esitystaito.

LAUANTAINA 20.11.2021 KLO 18
MERKURIUSSALI, Kosteenkatu 1

Liput 20 €


Laula kanssain, yhteislaulumatinea, vetäjänä Jari Puhakka

LAULA KANSSAIN

Laula kanssain on tunnin mittainen yhteislaulumatinea, jossa lauletaan lauluvihkosta kaiken kansan tuntemia ja rakastamia ikivihreitä sävelmiä aina Kotkan ruususta Dingon hitteihin.

Laulattajana ja seremoniamestarina toimii TV:stäkin tuttu kapellimestari/pianisti JARI PUHAKKA (mm. Bumtsibum ja Tuttu Juttu-Show).

SUNNUNTAINA 21.11.2021 KLO 15
MERKURIUSSALI, Kosteenkatu 1

Liput 10 €