Kuvataiteilija Lotta Nevanperän näyttely Vapaita sovituksia Oulaisten Musiikkiviikoilla

Osana musiikkiviikkojen tämän vuoden visuaalista ilmettä on nähty oulaistelaislähtöisen, tällä hetkellä Tampereella asuvan ja työskentelevän kuvataiteilija Lotta Nevanperän teos ”Jazz” mustemaalaussarjasta Vapaita sovituksia. Lotan teoksia voit nähdä musiikkiviikkojen ajan myös konserttien yhteydessä näyttelyssä Merkuriussalin aulatilassa.

”Yrittäjänä työskentelylleni ovat ominaista useat samanaikaiset kuvalliset projektit, jotka näkyvät herkästi toisissaan. Oulaisten Musiikkiviikkojen näyttelyä valmistellessani olen yhtäaikaisesti kuvittanut Konerunoja- taiderunokirjaa, suunnitellut Tampereen keskustaan valotaideteosta sekä sommitellut Concrete ZOO -maalaussarjaa. Näyttelyssä musiikilliset teemat ovatkin sekoittuneet kasvi- ja eläinaiheisiin sekä mustavalkoiset konemaiset kaupunkikuvat ovat uponneet mystisinä varjoina värien sekaan. Erilaistenkin aiheiden joukosta löytyy aina jokin yhdistävä tekijä, joka solmii kuvien viivat ja merkitykset toisiinsa. 

Musiikkiviikkojen ilmeen taustalla käytetty teokseni JAZZ, sarjasta vapaita sovituksia on niin ikään syntynyt hetkessä, jossa ajatusten kaaos on järjestäytynyt yhdeksi kokonaiseksi teokseksi kuin improvisoitu jazz! Äkkiseltään kuultuna se on harkitsematonta ja impulsiivista, mutta silti ainutlaatuinen taidonnäyte, jossa jokaisella yksittäisellä nuotilla tai pensselinvedolla on paikkansa ja ne antavat jatkuvasti vihjeitä siitä mihin suuntaan maalauksen melodia on etenemässä.”

Lotta Nevanperä on oulaistelaislähtöinen, nykyään Tampereella asuva ja työskentelevä ammattikuvataiteilija (YAMK) ja luovan alan yrittäjä. 

Näyttelyaika: 1.-21.11.2021

Paikka: Merkuriussalin aulatila, JEDU Liiketalouden yksikkö, Kosteenkatu 1, Oulainen

Avoinna koulun aukioloaikojen mukaan arkisin klo 9-15 sekä Merkuriussalissa järjestettävien konserttien aikaan

www.lottanevanpera.art

Tiedustelut:
Lotta Nevanperä p. 0405211215
lotta.nevanpera@gmail.com

Anna Koivukangas p. 0444793268
anna.koivukangas@oulainen.fi