Nuorallatanssiteos Nomad Oulaisten Musiikkiviikkojen etkoilla

Esitys järjestetään keskiviikkona 29.6.2022 klo 18.00 Oulaisten seurakuntakodilla osana Kesäillan Sävelet -tapahtumasarjaa

Tänä vuonna musiikkiviikkojen etkoilla nähdään Lumo Companyn nykysirkusteos Nomad. Kyseessä on Hanna Moisalan nuorallatanssisoolo, jossa yhdistyy hiekka ja tasapainoilu. Näistä syntyy kehonkielellä kerrottu tarina yhdessä livenä soitetun musiikin kanssa. Teokseen sävelletty musiikki on innovatiivinen fuusio trumpetin ja pianon välillä. Trumpetti tuo teokseen oman jazz-vivahteensa, mutta olennaisimmat vaikutteensa musiikki on saanut Libyasta, Algeriasta, Egyptistä, Marokosta, Tunisiasta ja Malilta.

Tarinan inspiraationa toimii Sahara-aavikko. Idea Nomadiin sai alkunsa, kun Hanna Moisala vieraili Marokossa ja esiintyi aavikolla paikalliselle yleisölle. Uniikki mahdollisuus nuorallatanssiin loputtomalla hiekkadyynillä inspiroi häntä tutustumaan tarkemmin näihin äärioloihin, missä hiekkamyrskyt olivat säännöllisiä ja polttava aurinko ei antanut armoa. Hän oppi berberien ja beduiinien muinaisista tavoista ja heidän selviytymisstrategioistaan, joista paistaa läpi heidän kunnioituksensa hiekkaa kohtaan. Nämä opit ovat osa Nomadin syvintä olemusta.

Hiekka kuvastaa teoksessa alkua ja loppua. ”Elääkö hiekka ja muuttuuko kaikki lopulta hiekaksi? Nomad on kaikkien kulkijoiden tarina; heidän, jotka eivät kuulu mihinkään, mutta ovat kotonaan kaikkialla. Olemme kaikki matkustajia tällä kosmisella matkalla, me tunnemme, tanssimme ja koemme tässä loputtomuuden pyörteessä. Pysähdymme hetkeksi kohtaamaan toisemme, katsomme, koemme, hyväksymme. Otamme mukaamme tästä hetkestä hiekanjyväsen,” kuvailee Lumo Company teostaan.

Nuorallatanssija Hanna Moisalan lisäksi mukana esiintymässä ovat trumpetisti Tero Lindberg, pianisti ja teoksen säveltäjä Terhi Pippuri, basisti Ako Kiiski ja rumpali Thomas Rönnholm.

Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Lisätiedot:
Anna Koivukangas, kulttuurituottaja
anna.koivukangas@oulainen.fi
Puh. 044 4793 268