Ohjelma

Ohjelmisto julkaistu 3.6.2024. Sivu päivittyy!

RAJATON

AIKA: su 27.10.2024 klo 15
PAIKKA: Merkuriussali Kosteenkatu 1

Liput 40 / 35 eur

Essi Wuorela 
Aili Ikonen 
Soila Sariola 

Antti Annola 
Ahti Paunu 
Jussi Chydenius 
 

Rajaton on Suomen tunnetuin ja pitkäikäisin a cappella -yhtye, joka tunnetaan erityisesti kekseliäästä ohjelmistostaan ja teknisestä taituruudestaan. Lauluyhtye on kysytty esiintyjä maailmalla, ja yhtye konsertoikin tiuhaan Suomen rajojen ulkopuolella. Yhtyeen joulukonsertit ovat suurelle yleisölle tuttuja, mutta syksyisissä tunnelmissa yhtyettä kuullaan harvemmin täällä kotimaassa. 

Konsertissa kuullaan yhtyeen uran varrelta poimittuja yleisön suosikkikappaleita sekä aivan uusia sävellyksiä. 

Tervetuloa konserttiin – ääni on Rajaton! 


MAMIE JOTAX (Ranska)

AIKA: ti 29.10.2024 klo 19
PAIKKA: Merkuriussali Kosteenkatu 1

Liput 25 / 20 eur  

Jazzkonsertti

Carmen Lefrançois altto-, soprano- ja baritonisaksofoni, huilu, ääni, sävellykset 
Camille Maussion soprano- ja tenorisaksofoni, ääni, sävellykset 

Taianomaisia sointeja maalaileva ranskalainen saksofoniduo Mamie Jotax vierailee taiteilijaresidenssissä Oulaisissa 28.-29.10. 

Mamie Jotax on kuvitteellinen hahmo, Ranskasta kotoisin oleva lempeä mummo, joka rakastaa äänimaisemien maalaamista. Saksofonitaiturit Carmen Lefrançois ja Camille Maussion yhdistävät siinä voimansa ja ruokkivat väsymättä mielikuvitustaan. Molemmat ovat saaneet vankan musiikkikoulutuksen ja samanaikaisesti kasvattaneet seikkailuhaluista mieltä. He ovat ahmineet vaikutteita maailman eri nurkista ja sekoittavat iloisesti genrejä jazzista nykymusiikkiin ja kansanmusiikista vapaaseen improvisaatioon.  Mamie Jotax valittiin Ranskassa vuoden 2022 arvostettuun Jazz Migration -kiertueohjelmaan. 

Oulaisten residenssin yhteydessä Mamie Jotax tekee myös päiväkotikonsertteja; heillä on oma ohjelma ”Baby Jotax” vauvojen pienille korville! 

Kiertueen tuotanto:  Vapaat äänet 
Kiertuetta tukevat: CNM, Spedidam 


WALTTERI TORIKKA

AIKA: ke 30.10.2024 klo 19  
PAIKKA: Oulaisten kirkko Oulaistenkatu 57

Ohjelma 35 eur

Merikannon kauneimmat

Baritoni Waltteri Torikka ja pianotaiteilija Marko Hilpo esittävät konsertissaan Oskar Merikannon rakastetuimpia lauluja ja ennen julkaisemattomia harvinaisuuksia. 

Suomalaisten rakastamat Merikannon ”hitit” sekä harvinaiset aarteet kietoutuvat kiehtovaksi, noin tunnin mittaiseksi musiikilliseksi kokonaisuudeksi. Waltteri Torikka ja Marko Hilpo ovat käyneet läpi koko säveltäjän noin 160 laulua sisältävän yksinlaulutuotannon ja rakentaneet kokonaisuuden kunnioittamaan kaikkien aikojen suosituimman suomenkielisen klassisen yksinlaulusäveltäjän monipuolista tuotantoa. 

Waltteri Torikka ja Marko Hilpo ovat tehneet tiivistä musiikillista yhteistyötä ja pitäneet kymmenisen vuotta ympäri Suomea resitaaleja lied-duona sekä esiintyneet yhdessä myös muissa eri kokoisissa orkesterikokoonpanoissa. 


NAISKUORO VÄLKE

joht. Tapani Tirilä
Marja Kääriäinen, piano

AIKA: la 2.11.2024 klo 14
PAIKKA: Oulaisten kirkko Oulaistenkatu 57

Ohjelma 25 eur

Pyhäinpäivän konsertti 

Musiikkiviikkojen ajankohtaan sattuu myös pyhäinpäivä. Kynttilät valaisevat hautausmaan, keskuudestamme poisnukkuneita muistetaan. Musiikki sopii päivän tunteiden tulkiksi. Niinpä Musiikkiviikotkin haluaa huomioida päivän tunnelman ja tarjoaa kuulijoille Tapani Tirilän johtaman Naiskuoro Välkkeen kirkkokokonsertin. Niin kansallisesti kuin kansainvälisesti menestynyt lähes 30 laulajan Välke on tavallaan Oulaisten Nuorisokuoron jatkumo. Kuoron ohjelmistoon on aina kuulunut monipuolinen sakraali (hengellinen) musiikki. Pyhäinpäivän konsertin säveltäjänimiä ovat mm. Mozart, Rachmaninov ja Hovland. Konsertissa kantaesitetään myös kuorolle omistettu pieni Gregoriaaninen messu (Missa Gregoriana), jonka on säveltänyt pitkään Nurmijärven Musiikkiopiston rehtorina toiminut Urpo Rauhala. ”Luonto on kirkkomme” todentuu norjalaisen Ola Gjeilon luontoa kuvaavissa teoksissa. Virsisovitukset täydentävät ohjelmistoa ja lopuksi hiljennytään unkariIaisen Zoltan Kodályn Iltalaulun sävelien myötä. 


JARKKO HONKANEN & TAIGA

AIKA: la 9.11.2024 klo 18-21:30
PAIKKA: Soihtula Soihtulankatu 4

Liput 20 eur

Perinteiset iltamat (3 x 45 min)

Jarkko Honkanen on pitkän uran tehnyt laulaja, joka viime aikoina on entisestään nostanut suosiotaan tanssikansan parissa. Hän on tehnyt 7 albumia, joista uusin on Taiga-orkesterin kanssa tehty Suunta muuttumaton (2020). Jarkko ja Taiga valittiin vuonna 2017 Vuoden Tanssittajaksi. Kokoonpano nähtiin useaan otteeseen myös suositussa TV-sarjassa Taivaantulet.  Laulamisen ja esiintymisen nälkä vie Jarkkoa eteen päin laulajan uralla ja intohimoinen yhteistyö Taigan kanssa varmistaa monipuolisen viihdytyksen keikoilla ja muissa musiikkiproduktioissa.

Jo vuosien ajan Jarkon takana Taiga-orkesterissa on paikallista voimaa Oulaisista ja lähialueelta. Taiga- yhtyeen muusikot ovat kokeneita keikkajyriä ja aloittaneet keikkailun jo 80-luvulla. He ovat olleet kiinnitettyinä vuosien varrella mm. Paula Koivuniemen, Erika Wikmanin ja Fredin orkestereissa. 

Muusikot:
Jussi Kotka, rummut, laulu (Oulainen)
Eki Anttila, Basso/laulu (Oulainen)
Mikko Koivu, koskettimet/ laulu (Ylivieska)
Pekka Peltola, Haitari, akustinen kitara, laulu (Kalajoki)
Elias Kauppinen, Kitara (Kemi)


OKRA PLAYGROUND

AIKA: ti 12.11.2023 klo 19
PAIKKA: Merkuriussali Kosteenkatu 1

Liput 25 / 20 eur

Yhdistelmä suomalaista kansanmusiikkia, elektroa ja pop-rokkia, jossa muinaiset soittimet kuten kantele ja jousilyyra yhdistyvät nykyaikaisiin soittimiin ja äänimaisemiin. Okra Playground voitti vuonna 2023 arvostetun Songlines musiikkipalkinnon albumillaan Itku “Euroopan paras albumi”. 

Elektrofolkyhtye Okra Playground yhdistää traditionaaliset instrumentit moderneihin äänimaisemiin, isoon soundiin ja vahvoihin lauluharmonioihin. Musiikki ponnistaa suomalaisesta kansanperinteestä, mutta kurkottaa genren ulkopuolelle elektroon ja poprockiin. Kolmen naislaulajan vahvat äänet, ajattomat tekstit, hypnoottiset rytmit ja musiikin mystinen energia kuljettavat kuulijan sekä kaukomatkoille että takaisin kotiin. 
 
Kansainvälisesti arvostetun yhtyeen kolmas albumi Itku julkaistiin lokakuussa 2022 saksalaisella Nordic Notes -levymerkillä. Kappaleet käsittelevät maailmanlaajuisia ja yhteiskunnallisia ongelmia, kuten sotaa, pandemioita ja mielenterveyttä. Edellisiin albumeihin verrattuna sanoitukset ovat enemmän yhtyeen omia, kun taas perinteisen runolaulun vuosisatoja vanhat tarinat toimivat edelleen inspiraationa. 
 
Yhtye on esiintynyt merkittävillä festivaaleilla kuten Rainforest World Music festivaalilla Malesiassa, Celtic Connections Skotlannissa sekä Flow Festivaalilla Helsingissä, sekä soittanut ja käynyt kiertueilla ympäri maailmaa. 


CLEDOS

AIKA: pe 15.11.2024 klo 19
PAIKKA: Juho Oksan koulun sali Kaarikatu 3

Lippujen hinta vahvistetaan myöhemmin 

Cledos on yksi tämän vuosikymmenen seuratuimpia ja suosituimpia kotimaisia rap-artisteja. Multiplatinaa omilla ja feattaamillaan kappaleilla striimannut tähti on toiminut genren uuden sukupolven suunnannäyttäjänä jo yli puolivuosikymmentä ja valovoimaisen artistin ympärillä on laaja, sitoutunut fanikunta. Karismaattinen artisti onnistuu kerta toisensa jälkeen luomaan nahkansa uudelleen, eikä pelkää tuoda musiikkiinsa elementtejä myös genren ulkopuolelta. Energisistä ja näyttävistä keikoistaan tunnettu Cledos on huomioitu uransa aikana jo peräti neljällä Emma-ehdokkuudella: Vuoden tulokas (2017), Vuoden rap/r’n’b (2019), Vuoden artisti (2020), Vuoden biisi (Samma Gamla Vanliga remix, 2021). 

Cledokselle lauteet lämmittelee alueen nuoret alavieskalaislähtöiset rap-lahjakkuudet Brakston ja Tyyppi.


SIINA JA TAIKARADIO & Oulaisten Suuri Lapsikuoro

AIKA: La 16.11.2024 klo 15 
PAIKKA
: Juho Oksan koulun sali Kaarikatu 3

Suomenselän Osuuspankin tarjoama ilmaiskonsertti Valtakunnallisella Lastenmusiikkiviikolla!

Lauantain lastenkonsertissa lavalle nousee ihastuttava Siina & Taikaradio -Orkesteri. Konsertin ohjelmistoon kuuluu leikittävää ja laulettavaa lastenmusiikkia joka lähtöön. 

Siina & Taikaradio -Orkesterin konsertti vie kuulijansa tuttujen ja vähän uudempienkin laululeikkien sävelin erilaisiin musiikkimaailman seikkailuihin. 

Lastenmusiikista ja kasvatustyöstä palkittu Siina Hirvonen on vieraillut Oulaisten Musiikkiviikoilla jo vuonna 2014, jolloin Oulaisten Suuri Lapsikuoro oli laulamassa lastenkonsertissa ensimmäistä kertaa. Oulaisten Suuren Lapsikuoron ja Musiikkiviikkojen yhteistyö on jatkunut tuolta saakka ja paikallisista lapsista ja nuorista koostuva kuoro on mukana lastenkonsertissa jälleen! 


MARIA LUNDLaulun lumoa”  

Säestäjänä pianisti Jussi Främling 

AIKA: su 17.11.2024 klo 15 (kesto n. 1h 15 min)
PAIKKA: Merkuriussali Kosteenkatu 1

Liput 30 / 25 €

Ohjelma koostuu suomalaisista laulelmista ja päätyy tuttujen musikaalisävelmien kautta kauneimpiin operetteihin.  

Otteita ohjelmasta: Sibelius, Merikanto, Kilpinen / West Side Story, My Fair Lady, Sound of Music / Vilja-laulu, Habanera, Laulu ja Czardas.