Elena Mindru Finnection musiikkiviikkojen jazzkonsertissa

Jazzlaulaja Elena Mindru tuo Oulaisten Musiikkiviikoille Finnection-yhtyeensä, jossa vierailevana solistina kuullaan Euroopan tunnetuimpiin jazzviulisteihin lukeutuvaa Adam Baldychia Puolasta. Yhtye soittaa upouutta eurooppalaista jazzia Elena Mindrun uudelta levyltä “Hope”.

Elokuussa 2021 julkaistu “Hope” on Montreux Jazz Voice -kilpailussa palkitun jazzlaulajan Elena Mindrun neljäs albumi. Yhtyeen nimi Finnection symboloi erityistä yhteyttä kansainvälisesti konsertoivan yhtyeen instrumentalistien ja laulusolistin välillä. Illan aikana kuultavat sävellykset ovat suurimmilta osin Mindrun sekä pianisti Tuomas J. Turusen käsialaa muutamia tyylikkäästi valittuja lainakappaleita unohtamatta.

“Hope” -levyllä on ajankohtainen teema, jossa käsitellään ihmiskunnan tulevaisuuden näkymiä muuttuvassa ekologisessa ympäristössä sekä globalisaation mukanaan tuomia haasteita. Kappaleiden tekstit maalaavat unenomaisia näkyjä tulevaisuudesta. Näköpiirissä on uhkia, mutta myös ihmiset yhdistävää elinympäristömme arvostusta ja vaalimista. Kokonaisuutta leimaa positiivinen lähestymistapa maailmaa ravistelevaan ekokriisiin: ongelmat ovat ratkaistavissa, jos toimiin ryhdytään heti riittävillä resursseilla. Lapset edustavat levyn musiikissa parempaa tulevaisuutta sekä heitä, joita nykypolvien on ajateltava ratkaisuja tehdessään. Kokonaisuus vetoaa järjen lisäksi tunteisiin. Kaksi laulua kertoo rakastavin sävyin esityksen solistien omista lapsista. Näissä sävelissä henkilökohtainen kokemus kohtaa globaalit haasteet. Albumin sanoma korostaa toivon merkitystä kriisien ja erilaisten uhkakuvien aikakautena, ja valaa uskoa parempaan tulevaisuuteen koko ihmiskunnalle.

Kansainvälisen tason jazzlaulaja Elena Mindru on elävöittänyt suomalaista musiikkielämää jo lähes vuosikymmenen ajan karismaattisella esiintymisellään. Hän saavutti toisen sijan ja yleisöpalkinnon Shure Voice Competitionissa Sveitsin Montreuxissa vuonna 2012, ja sai tavata legendaarisen tuottajan Quincy Jonesin. Sen jälkeen ura onkin ollut nousujohteinen. Elena on luonut Suomesta käsin kansainvälisen uran, joka on vienyt häntä esiintymään ympäri maailmaa muun muassa sinfoniaorkestereiden ja big bandien solistina.

Konsertti järjestetään osana Suomen Jazzliiton yhteistuotantokiertuetta Merkuriussalissa torstaina 4.11.2021 klo 19.

Kokoonpano:

Elena Mindru, laulu, sävellykset ja sanoitukset

Adam Baldych, viulu ja renessanssiviulu

Tuomas J. Turunen, piano ja sävellykset

Oskari Siirtola, basso

Anssi Tirkkonen, rummut

Elena Mindrun kotisivut

Musiikkiviikot-Elena-Mindru