Mystisiä joikuja, svengaavia rytmejä ja improvisaatiota

Torstai-iltana Merkuriussalissa voidaan aistia äänimaailma, joka tempaisee kuulijan matkalle pohjoisen tuntureille, Saamenmaan tuulien tuiverrukseen. Duo VILDÁ yhdistää mystiset joiut, heiluvat rytmit ja improvisaation kiehtovalla tavalla. Muusikot ammentavat musiikkiinsa vaikutteita saamelaisten vahvasta yhteydestä luontoon, nykypäivän popmusiikista sekä suomalaisesta kansanmusiikista.

Duon muodostavat Vuoden 2018 harmonikkataiteilija sekä kansainvälisissä musiikkikilpailuissa palkittu Viivi Maria Saarenkylä ja upeaääninen joikaaja-laulaja Hildá Länsman, joka palkittiin vuonna 2017 ensimmäisessä Etnogaalassa Risteys-palkinnolla. Hildá tunnetaan myös Solju- ja Gájanas-yhtyeistä. VILDÁ on esiintynyt ja konsertoinut erilaisissa tilaisuuksissa konserteista elokuvanäytöksiin. Esikoisalbuminsa Vildaluodda-Wildprint  duo julkaisi keväällä 2019. VILDÁ on keikkaillut Pohjoismaiden lisäksi mm. Ranskassa, Espanjassa ja Kanadassa. Viime talvena VILDÁ palkittiin Music Moves Europe Talent Awards-tapahtumassa Hollannissa. Tämä vuotuinen EU-palkinto nostaa esiin uusia artisteja ja huomispäivän eurooppalaista musiikkia.

Vilda