Musiikillinen matka Karpaateille

Ukrainan Karpaattien alue on kaunista seutua keskiaikaisine linnoineen ja omintakeisine värikkäinen kansanperinteineen. Lauantai-iltana Merkuriussalissa esiintyvä Brevis on seitsemän lahjakkaan nuoren naisen ja miehen a cappella-ryhmä. Vuonna 2012 perustettu yhtye on onnistunut olemassaolonsa aikana niin yhdistämään erilaisia musiikkityylejä – hengellisestä musiikista klassiseen, autenttisesta ukrainalaisesta kansanmusiikista jazziin – kuin luomaan uskomattoman ilmeikkään näyttämöllepanon. Brevis on kysytty esiintyjä niin kotimaassaan Ukrainassa kuin eri puolilla Eurooppaa. Suomessa yhtye on ensimmäistä kertaa ja kiertueen konserttiohjelma on musiikillinen matka Karpaateilla ennen joulua. Ohjelma on harmoninen kokonaisuus todellista ukrainalaista värikkyyttä ja muinaisten joululaulujen – koljadien ja štšedrikien – säveliä.

Brevis