Barokkimusiikin säveliä Oulaisten kirkossa

Sunnuntaina 6.11. Oulaisten Musiikkiviikoilla kuullaan barokkimusiikin tunnettuja teoksia Haapaveden kamariorkesterin ja HakoBrassin esittämänä. Konsertin solisteina toimivat paikalliset laulajat Anu Mattila ja Sirpa Kurra, jotka laulavat barokin aarioita. Muut solistit ovat ”vanhoja hakolaisia” ja musiikkiopiston opettajia, kuten myös vaskikvintetti HakoBrass.

Konsertti koostuu pienimuotoisista barokkimusiikin teoksista 1600-luvun alusta 1700-luvulle. Teokset ovat säveltäneet tuon ajan tunnetuimmat säveltäjät Johann Sebastian Bach, Giovanni Gabrieli, Georg Friedrich Händel ja Antonio Vivaldi.

Hako ja HakoBrass esittävät Gabrielin monikuoroteoksia, jotka olivat hyvin tyypillisiä aikanaan. Vivaldilla on paljon konserttoja eri soittimille, joista nyt kuullaan kaksi railakasta tulkintaa. Varsinkin viulukonsertto G-duuri on tuttu jokaiselle nuorelle viulistinalulle. Konserton solistina on nuori ja lahjakas Emilia Lappalainen, joka on Jokilaaksojen musiikkiopiston kasvatteja ja asuu nykyään Oulussa. Vivaldin huilukonsertossa solisteina toimivat Jussi Vilkuna ja Anniina Kontkanen.

Händelin tuotannosta kuullaan Concerto grosso op 6. nro 4 a-molli. Barokin ajan merkittävimmän säveltäjän Bachin teos Brandenburgilaiset konsertot on kamariorkesterien keskeistä ohjelmistoa, josta Oulaisten Musiikkiviikkojen konsertissa kuullaan sovitus jousiorkesterille kuudennen konserton ensimmäisestä osasta.

Vuonna 1985 perustetun Haapaveden kamariorkesterin soittajat ovat Jokilaaksojen ja Ylivieskan musiikkiopistojen ja Jokihelmen opiston entisiä ja nykyisiä oppilaita, opettajia sekä ammattilaisia muualta Suomesta. Paikallisessa orkesterissa on soittajia lähes kaikista Kala- ja Pyhäjokialueen kunnista.

Konsertin Oulaisten kirkossa johtavat Janne Jääskelä ja Timo Hannula.

AIKA: sunnuntai 6.11.2022 klo 16
PAIKKA
Oulaisten kirkko, Oulaistenkatu 57

Ohjelma 25 €