Isänpäiväkonsertissa kuullaan Piirpauketta Merkuriussalissa

Oulaisten Musiikkiviikoille saapuva Piirpauke sai alkunsa vuonna 1973, kun Sibelius-Akatemiassa opiskelleet Sakari Kukko ja Antti Hytti perustivat yhtyeen ja halusivat sen ottavat vaikutteita eri maiden kansanmusiikista. Nimi ”Piirpauke” on peräisin Sakari Kukon karjalaiselta isältä ja se tarkoittaa meteliä tai hälinää.Yhtyeen musiikissa yhdistyy kansanmusiikki, jazz ja progressiivinen rock.

Piirpauke on julkaissut 19 studioalbumia, viisi livealbumia ja kolme kokoelmaa sekä bändi on soittanut satoja konsertteja ympäri maailmaa pian jo 50 vuoden ajan. Yhtye on erityisesti 1970- ja 1980-luvuilla kiertänyt ahkerasti Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa, jossa yhtye on ollut suosittu esimerkiksi Saksassa. Piirpaukessa on myös vuosien saatossa soittanut kymmeniä koti- ja ulkomaisia muusikoita.mTunnetuin Piirpauken kappale on yhtyeen vuonna 1975 julkaistulta esikoisalbumilta löytyvä Konevitsan kirkonkellot, joka on alun perin karjalainen kansansävelmä. Muita tunnettuja kappaleita ovat muun muassa Soi vienosti murheeni soitto, Swedish Reggae sekä Imala Maika.

Piirpauken ainoa alkuperäisjäsen on jo pitkään ollut yhtyeen johtohahmona tunnettu Sakari Kukko (puhaltimet, piano, kosketinsoittimet). Musiikkiviikoilla yhtyeen livekokoonpanoon kuuluvat Kukon ohella Antti Lipponen; kitara, Tomi Kähkönen; basso sekä Esa Reis; rummut.

Ennen konserttia on mahdollista nauttia täytekakkukahvit isänpäivän kunniaksi klo 15 alkaen hintaan 5 € / hlö!

AIKA: sunnuntai 13.11.2022 klo 16 (kesto noin 90 min)
PAIKKA
Merkuriussali*, Kosteenkatu 1

Liput 25 / 20 €

* Huom, konserttipaikka! Painetussa esitteessämme oli virheellistä tietoa. Konsertti ja täytekakkukahvit järjestetään Merkuriussalissa!