Maku- ja musiikkimatka Balkanille!

Makuja ja Musiikkia Balkan-teemalla!

Tänä vuonna Oulaisten Musiikkiviikkojen maku- ja musiikkimatka suuntautuu Balkanin alueelle. Balkan on niemimaa Euroopan kaakkoisosassa. Nimensä tämä alue on saanut Balkanvuorista – ja ne taas turkin kielen vuoriketjua tarkoittavasta sanasta.

Balkaniin kuuluvia valtioita ovat Albania, Bosnia ja Hertsegovina, Bulgaria, Kosovo, Kreikka, Montenegro, Pohjois-Makedonia, Serbia ja Turkin Euroopan-puoleinen osa. Myös Kroatia, Slovenia ja Romania sijaitsevat osittain Balkanilla. Voimme siis vain kuvitella, miten laaja skaala erilaisia vivahteita ja tunnelmia niin ruuan kuin musiikinkin suhteen mahtuu tälle alueelle!

Musiikista vastaa haitaritaiteilija Teija Niku!

Teija Niku on pitkän linjan haitaritaiteilija, jonka innostus haitareihin syttyi jo pienenä. Nikun erityisosaamista ovat pohjoismainen ja balkanilainen kansanmusiikki.

Haitari onkin yleisesti käytetty soitin Balkanin alueella.  Balkanilaisessa musiikissa on samalla jotain tuttua, ja jotain hyvin mystistä. Se on erilaista, mihin länsimaisen musiikin kuuntelijat ovat tottuneet. Balkan onkin musiikillisten vaikutteiden sulatusuuni, jossa yhdistyy Balkanin alueen monikulttuuriset perinteet. Musiikissa voi kuulla mm. itämaisia, juutalaisia, slaavilaisia ja tietysti myös länsimaisia vaikutteita.

Balkanin musiikin omaperäisyys korostuu erityisesti rytmiikassa ja veikeissä tahtilajeissa, joita värittävät Balkanin alueelle ominaiset melodiat.

AIKA: perjantai 11.11.2022 klo 19-22
PAIKKA
Koulutuskeskus JEDU, Oulaisten toimipiste, Oulaistenkatu 7

Liput 50 €

Makuja ja musiikkia –illan paikat on myyty ennakkoon. Illan menu pidetään yllätyksenä ja julkaistaan tuttuun tapaan vasta tilaisuudessa. Anniskelun takia tilaisuus on K-18!