Trio Lauriala – Latvala – Ylönen päättää musiikkiviikot

Trio Lauriala – Latvala – Ylönen on aloittanut tällä kokoonpanolla konserttitoiminnan keväällä 2007.

Risto Lauriala on menestynyt pianisti, konsertoiden laajasti ympäri maailmaa kamarimuusikkona, orkestereiden solistina ja lied-pianistina. Laurialan levytykset ovat saaneet erinomaisia arvioita. Konserttitoiminnan ohella Lauriala on toiminut Sibelius-Akatemiassa säestyksen lehtoria ja piano- ja kamarimusiikin lehtorina.

Viulisti Tero Latvalan ura konserttimestarina alkoi vuonna 1988 Suomen Kansallisoopperan orkesterin toisena konserttimestarina. Sen jälkeen hän siirtyi Tapiola Sinfoniettan ja vuonna 2004 Lappeenrannan kaupunginorkesterin konserttimestariksi. Tero toimii Taideyliopistossa jousisoitinten ja kamarimusiikin orkesterikoulutuksen lehtorina. Hän toimii myös viulunsoiton mentorina Lead – Akatemiassa yhdessä Jukka-Pekka Sarasteen kanssa.

Sellisti Marko Ylönen on uransa aikana toiminut lukuisissa rooleissa, solistina, soolosellistinä orkestereissa, kvartetin jäsenenä, kamarimuusikkona useissa duoissa ja trioissa, taiteellisena johtajana useilla festivaaleilla sekä opettajana. Hän on myös menestynyt useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa, sekä levyttänyt suuren määrän keskeistä ja uudempaa sellokirjallisuutta. Ylönen on konsertoinut laajalti Eurooppassa, USA:ssa, Kiinassa, Japanissa, Australiassa ja Uudessa Seelannissa. Hän on levyttänyt muun muassa Ondine, Finlandia, BIS ja Alba -levymerkeille. Marko Ylönen on toiminut Sibelius-Akatemian kamarimusiikin professorina vuodesta 2009.

Trio on konsertoinut eri puolella suomea ja esittäneet Sibelius-Akatemian konserttisarjassa kaikki Beethovenin pianotriot sekä tehnyt radionauhoituksia.

Oulaisissa konserttiohjelmassa kuullaan Beethovenin pianotrio nro. 13 Es-duuri op 38 septeton op. 20 mukaan, lisäksi Šostakovitšin pianotrio nro 1 op 8 ja Mendelssohnin pianotrio nro 2 c-molli op 66.

Konsertissa on väliaika

AIKA: sunnuntai 20.11.2022 klo 14
PAIKKA
Merkuriussali, Kosteenkatu 1

Liput 25 / 20 €

Lippujen ennakkomyynti
KoronaGalleriassa, os. Keskuskatu 2, 86300 Oulainen
Lipunmyynnin puh. 044 4793 230
musiikki@oulainen.fi

Myyntipiste on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9-15.
Lippuja on mahdollista ostaa myös KoronaGallerian aukioloaikoina
ke 16-20, to 10-14, pe 12-18 ja la 10-14.
Huom. Lipunmyyntipiste siirtyy palvelemaan konserttipaikalle aina tuntia ennen konsertin alkua!

Lippuja voi ostaa myös netistä Lippu.fi kautta!