Virtuoosimainen huuliharppukvartetti Sväng!

Merkuriussalin lavalle nouseva Sväng on vuonna 2003 perustettu suomalainen huuliharppukvartetti. Kansainvälistä menestystä saavuttanut yhtye on noin 18 vuoden urallaan kiertänyt esiintymässä ympäri maailmaa, yhteensä 26 maassa. Sväng on näyttänyt taidoillaan yleisölleen, että ulkoisesti vaatimattoman instrumentin mahdollisuudet ovat rajattomat. Näin Sväng on ihastuttanut sekä yleisön että huuliharpun ammattilaiset.

Kvartetti tunnetaan omaperäisestä, välillä humoristisesta sekä monipuolisesta huuliharppumusiikista. He soittavat muun muassa kansanmusiikkia, klassista musiikkia, Balkan-rytmejä ja tangoja. Yhtye soittaa pääasiassa omaa tuotantoaan ja he ovatkin uransa aikana julkaisseet useita albumeita.

Yhtyeen nykyiseen kokoonpanoon kuuluu Eero Turkka, Eero Grundström, Tapani Varis ja Jouko Kyhälä. Menestyneen yhtyeen alkuperäiseen kokoonpanoon kuului Tapani Variksen sijaan Pasi Leino, mutta hän jäi vähän aikaa sitten ansaitulle varhaiseläkkeelle.

Artikkelin kirjottivat Oulaisten lukion kuuntelukurssin opiskelijat

AIKA: keskiviikko 16.11.2022 klo 19
PAIKKA
Merkuriussali, Kosteenkatu 1

Liput 25 / 20 €