Suomalaista kansanmusiikkia Hyperborean svengaamana!

Oulaisten Musiikkiviikkojen toisessa konsertissa nähdään ja kuullaan taitavista kansanmuusikoista koostuva Hyperborea. Vuonna 2002 perustettu kansanmusiikki yhtye on tunnettu ainutlaatuisesta musiikistaan ja vangitsevasta live-esiintymisestään. Yhtyeen musiikki yhdistelee eri tyylilajeja niin polkkia, sottiiseja kuin polskia luoden samalla oman tunnistettavan äänensä musiikin kentällä. Hyperborean muusikot esittävät suomalaista kansanmusiikkia armottomalla svengillä ja herkästi tulkiten. Huomiota yhtye on saanut muun muassa tultuaan nimitetyksi Kaustisen vuoden yhtyeeksi 2006 sekä julkaistuaan samaisena kesänä levynsä “Semmosta.”, joka pääsi yhdeksi Etno-Emma-ehdokkaaksi. 

Hyperborean kokoonpano on pysynyt muuttumattomana perustamisvuodesta lähtien. Kaikki yhtyeen jäsenet kuuluvat suomalaisen kansanmusiikin kärkikaartiin.  

Piia Kleemola soittaa viulua, alttoviulua, kanteletta ja toimii yhtyeen yhtenä laulajana. Kleemola sai kosketuksen kansanmusiikkiin opettajansa Timo Hannulan perustaman Haapaveden pikkupelimannit -kokoonpanon kautta. Lauluun osallistuvat myös citterniä ja mandoliinia soittava Petri Prauda sekä viulua soittava Paula Susitaival. Haitaria yhtyeessä soittaa Antti Paalanen

Iltakonsertin lisäksi Antti Paalanen esiintyy Oulaisten yläkoululle ja lukiolle koululaiskonserteissa Hullu haitari – ohjelmistollaan. Antin kappaleet ovat itsetehtyjä, ja niissä on ripaus pelimannimusiikkia, heavyä, teknoa ja elektroniikkaa.  

Hyperborea esiintyy Oulaisten Merkuriussalissa (Kosteenkatu 1) keskiviikkona 1.11.2023 kello 19 

Kirjoittajina Oulaisten lukion opiskelijat