Pohjoisen taivas -konsertti päättää Musiikkiviikot

Välke laulaa konsertissa luonnon ihmeellisyyksistä 

Konsertti on Välkkeen kannanotto tämänhetkiseen ilmastokeskusteluun ja luonto on keskiössä tässä Musiikkiviikkojen päätöskonsertissa ensi sunnuntaina 19.11. klo 15.00. Musiikki vie kuulijat katselemaan tähtitaivasta, revontulten leikkiä, suloisen kesäpäivän tunnelmaa ja lapintiiran lentoa. Merkillinen pieni lapintiira voi elää jopa 30-vuotiaaksi ja elämänsä aikana lintu saattaa muuttomatkoillaan lentää neljääkin edestakaista kuuhun ulottuvaa matkaa vastaavan kilometrimäärän. Konsertin säveltäjänimiä ovat latvialainen Ēriks Ešenvalds, norjalaiset Ola Gjeilo ja Kim André Arnesen sekä uusiseelantilainen, Oulaisissakin useampaan kertaan vieraillut säveltäjä David Hamilton. Hänen sävellyksessään ”Lapintiiran rukous” on mukana myös taustanauha, joka sisältää mm. luonnon ääniä. Ešenvaldsin tähtitaivaan katselua puolestaan värittää kuorolaisten soittamien viritettyjen lasien äänimaisema. 

Konsertti päättyy monipolviseen teokseen ”Neljä elementtiä”, jossa tunteella ja osin humoristisestikin esitellään elämän perusedellytyksiä, maata, ilmaa, vettä ja tulta. Tämän teoksen kuorolle, solistille, lyömäsoittimille ja klarinetille on säveltänyt oululainen Juha Pisto. Yhdentoista lyömäsoittimen kirjo luo mielenkiintoisen sävyn teokseen, jossa niitä soittaa Oulun konservatorion lyömäsoitinten lehtori, kanadalaislähtöinen Nathan Archer. Klarinetistina on Oulu Sinfonian muusikko Kenneth Sjöwall. Sopraanosoolot laulaa oulaistelaislähtöinen, myös Välkkeen riveissä laulava sopraano Sanna Korpi. Sekä Neljä elementtiä että Lapintiiran rukous ovat Välkkeen tilausteoksia ja ne kantaesitettiin vuosi sitten Oulun Uuden musiikin lokakuu-festivaalilla. – Välke-kuoro on kasvanut lähes 30 laulajan joukoksi. Konsertin johtaa musiikkineuvos Tapani Tirilä. 

AIKASu 19.11.2023 klo 15
PAIKKAMerkuriussali Kosteenkatu 1