Musiikkiviikkojen etkoilla Peltokurki ja Eereka

Oulaisten erityisiä paikkoja, kulttuuria ja perinteitä esiin tuova Maanantai Mallillaan -tapahtumasarja käynnistyy Penttilän talolla maanantaina 3.6.2024 Musiikkiviikkojen etkot-tapahtuman merkeissä. Liikkuvalle Lavalle nousevat silloin oululaiset Peltokurki-duo ja laulaja-lauluntekijä Eereka.

Peltokurki ja Eereka kiertävät Suomea kesällä 2024 molempien yhtyeiden musiikkia yhdistelevällä kesäkiertueella. Yhteiskiertueella yhdistyvät kesä, tarinankerronta, runollisuus ja kolmen laulaja-lauluntekijän heleät yhteisharmoniat. Keikoilla kuullaan sekä Peltokurjen että Eerekan tuotantoa yhteisillä sovituksilla ja tarkkaan valittuja kesäisiä cover-kappaleita, jotka sitovat kappaleiden teemat yhteen. Kiertueen keikkapaikkoina toimivat idylliset ja uniikit miljööt, joissa saa uppoutua keinuviin kesän säveliin ja herkkään tunnelmaan.

Penttilän talon Maanantai Mallillaan -tapahtumassa julkaistaan samalla tämänvuotisten Oulaisten Musiikkiviikkojen ohjelmisto. Kesäillassa tunnelmoidaan myös sanataidetyöpajan parissa sekä kuullaan Oulainen2026-työryhmän puheenvuoroa. Cafe Herkutella on paikan päällä pitämässä kakkukahvilaa.

Peltokurki ja Eereka – Kerran kesäyönä
Maanantaina 3.6.2024 klo 18.00 Penttilän Talon pihapiiri, Oulainen
Vapaa pääsy!

Musiikkiviikkojen etkojen lehdistötilaisuus Penttilän Talolla maanantaina 3.6. klo 17.00.

Tapahtuman yhteyshenkilö: Anna Koivukangas, anna.koivukangas@oulainen.fi puh. 044 4793 268

PELTOKURKI

Peltokurki on yksi Suomen popiskelmäkentän kiehtovimmista yhtyeistä. Anna Peltomaan ja Emma Kurkisen muodostama symbioottinen duo lumoaa vahvoilla lauluharmonioilla, voimakkaalla läsnäololla ja tunteisiin vetoavilla sanoituksilla. Yhtyeen musiikissa herkkyys ja voima sulautuvat tasapainoon, joka koskettaa syvältä. Ahkerasti keikkailevan Peltokurjen suomenkielinen musiikki on löytänyt tiensä radioaaltojen lisäksi myös kuulijoiden sydämiin.

Yhtyeen ilmaisuvoimainen saundi kuljettaa läpi elämän kirjon, tarjoten luvan tuntea ja olla juuri sellainen kuin olet. Peltokurjen musiikki on enemmän kuin vain kuuntelukokemus – se on elämys, joka jättää jäljen. Peltokurki julkaisi esikoisalbuminsa Peltokurki I keväällä 2021 ja parhaillaan tekeillä on toinen pitkäsoitto.

www.peltokurki.fi

EEREKA

Eerekan lämmin suomenkielinen musiikki valloittaa vahvuudellaan ja herkkyydellään. Hänen musiikillinen maailmansa vaeltelee popin, folkin sekä laulaja-lauluntekijäperinteen maisemissa. Keväällä 2023 julkaistun Vuodenaikoja-EP:n singlet Heinäkuu, Ensilumi ja Kaikuu ovat ihastuttaneet kuulijoita radioaalloilla sekä Spotifyn soittolistoilla. Uutta musiikkia kuullaan toukokuussa, kun uusi single Mun on mentävä julkaistaan. Eereka on aktiivinen keikkailija, joka on ehtinyt kiertää useita eri tapahtumia ja keikkapaikkoja. Eerekan vahvuuksiksi on kuvattu vahvaa lauluääntä, lämmintä läsnäoloa sekä koskettavaa tarinankerrontaa: ”Eerekalla on voima koskettaa laulullaan ja läsnäolollaan.”

https://linktr.ee/eereka

Kuvapankki:

https://drive.google.com/drive/folders/15h1Oq8hXwRoAtevw7cqgi9NnmbspaG0X?usp=sharing

Haastattelupyynnöt:

p. 040 128 9972 / Peltokurki, peltokurkimanagement@gmail.com
p. 040 521 3146 / Eereka, eerekamusic@gmail.com